Nieuws

ImPower is genomineerd voor de Cedris Waarderingsprijs!

22 januari 2020

ImPower is dit jaar één van de vier genomineerden voor de Cedris Waarderingsprijs.

De Cedris Waarderingsprijs beloont bijzondere initiatieven die een bijdrage leveren aan het realiseren van een inclusieve arbeidsmarkt.

De prijs bestaat uit een cheque van € 2.500, bedoeld om het winnende initiatief te ondersteunen. Daarnaast vragen we voor het initiatief brede aandacht, onder andere door het maken van een video over de bijzondere aanpak. De winnaar wordt bekend gemaakt tijdens de Cedris-lezing op 13 februari 2020. Zet deze datum dus vast in uw agenda!

Zie onderstaand de nominatie-video:

https://www.youtube.com/watch?v=IhGFln5MpM8

Vier je ons lustrum met ons mee?

19 oktober 2019

De peercoaches van ImPower zijn nu 5 jaar actief en hebben samen al honderden mensen geholpen om een mooie baan te vinden en te houden. Dit lustrum gaan we op 1 november vieren in Amsterdam. 's Middags al met alle huidige en voormalige peercoaches in een mooie workshop - I'mPowering Voices - onderleiding van Arjen Barel en vanaf 16:00u vieren we dit graag met ons netwerk en geïnteresseerden. Onder leiding van Zjos Dekker kijken we terug en vooruit maar gaan we vooral luisteren naar de (Im)Power Stories van een aantal peercoaches. Natuurlijk is dit ook een mooie gelegenheid om te netwerken met peercoaches en instellingen rondom innovatieve projecten om uitsluiting, armoede en werkloosheid op te pakken en om te keren. Zin om aan te sluiten op 1 november?

Stuur ons even een berichtje op office@impwr.nl en je ontvangt een uitnodiging.

Samenwerking ImPOWER en Elan Training

18 oktober 2019

ImPOWER heeft bijzonder nieuws voor onze Peercoaches! Wij zijn namelijk de samenwerking aangegaan met Elan Training. Elan Training biedt al ruim 30 jaar opleidingen aan in jobcoaching en heeft meer dan 3000 Jobcoaches opgeleid. Elan Training staat als opleider zeer goed bekend bij verscheidene organisaties en de door hen opgeleide jobcoaches zijn erg gewild.

Samen met Elan Training bieden we nu ook onze Peercoaches een opleiding aan tot Jobcoach. Deze opleiding geeft Peercoaches de kans om hun coachtalenten te verzilveren met een mbo of hbo kwalificatie. Samen met Elan Training kijken we goed naar jouw persoonlijke niveau en behoeften, en wordt jouw opleiding afgesloten met een door Elan Training erkend diploma die door veel organisaties gewaardeerd wordt. Bovendien kan je jezelf na afronding van de opleiding als Jobcoach laten registreren bij de NVS en/of bij het NOLOC en word je officieel erkend als Jobcoach. Een waardevolle toevoeging voor je loopbaan dus!

Wij zijn erg enthousiast over de samenwerking met Elan Training en willen onze Peercoaches graag met Elan Training laten kennismaken tijdens de Lustrum bijeenkomst op 1 november. Kom jij ook?

Meer informatie over Elan Training vind je op www.elan-training.nl

ImPower Regio Arnhem presenteert zich

17 oktober 2019

Vandaag was het zover, na 7 weken intensieve training en voorbereiding presenteerde de peercoaches van ImPower Regio Arnhem zichzelf in de Kick-Off.

Dit team van 11 peercoaches gaat anderhalf jaar aan de slag in deze regio en wil in die tijd minimaal 75 personen met - zoals dat in stadhuistaal heet - 'een arbeidsbeperking' duurzaam naar betaald werk begeleiden. Bewijzen dat die vermeende arbeidsbeperking helemaal geen beperking is als we kansen en mogelijkheden als uitgangspunt nemen.

Binnenkort volgt op deze pagina het videoverslag van de kick-off.

Wij wensen de peercoaches van ImPower Regio Arnhem succes, plezier en een mooie en leerzame tijd toe!