Over ImPower

de geboorte van een social impact company

ImPower Founders

Arjan te Wierik

Chief Impact Officer

Arjan te Wierik is één van de founders van Impower. Arjan is een maatschappelijk betrokken, creatieve en ondernemende verbinder. Hij haalt zijn energie al ruim 25 jaar uit het verbinden van mensen en mogelijkheden. In 2013 ontwikkelde hij als areamanager Social Projects bij Nuon het concept I-MPOWER, vanuit de ervaring dat er veel werd en wordt gesproken over werkzoekenden, maar slechts heel weinig met hen. I-MPOWER zet de kracht van de werkzoekenden in om andere werkzoekenden te inspireren en activeren. En met resultaat! Het concept draait al meerdere jaren succesvol in Amsterdam, en is inmiddels ook in Rotterdam en Arnhem van start gegaan. Om ook andere bedrijven en gemeenten kennis te laten maken met de kracht van anders denken en anders doen startte Arjan samen met Peter Fekkes ImPower, social impact company!

Peter Fekkes is de andere founder van ImPower. Peter is innovator pur sang met een bijzondere interesse in menselijk gedrag. Na een aanvankelijk technische carrière is hij midden negentiger jaren geswitcht naar een carrière gericht op de ontwikkeling van menselijk gedrag. Aanvankelijk in het werkgebied van Organisatie Ontwikkeling en vanaf 2006 steeds meer gericht op empowerment van (langdurig) werkzoekenden. Met effect, inmiddels hebben vele honderden mensen via de programma's waar Peter in participeerde de weg naar werk gevonden.

Nadat de paden van Arjan en Peter elkaar in 2011 kruisten, heeft hij Arjan ondersteund bij de ontwikkeling van I-MPOWER in Amsterdam en sindsdien is hij nauw bij dit project betrokken. Om een volgende stap in de ontwikkeling hiervan te zetten, hebben zij samen de sociale impact company ImPower opgericht.

Peter Fekkes

Chief Empowerment Officer